Дзвіниця, час спорудження якої належить до XVI ст., первісно була чотириярусною й мала оборонне призначення. Про це свідчать: два нижні яруси з глухими стінами завтовшки понад 3,5 м, незалежні входи на 1-й і 2-й яруси та внутрішні сходи між 2-м і 3-м ярусами. Третій ярус призначався для дзвонів, 4-й був оборонним. У XVII ст. висота дзвіниці без даху сягала близько 30 м. Дах був наметовим, заввишки близько 15 м, з маленькими шпилястими вежками по рогах та люкарнами з чотирьох боків. Фасади розчленовував периметральний горизонтальний гурт, нижче від якого стіни були позбавлені отворів, а вище мали чотири великі аркові вікна в 3-му ярусі дзвонів та ряд бійницьу 4-му ярусі. Роги споруди були прикрашені рустами з тесаних блоків. У середині XVIII ст. під час реконструкції костелу дзвіницю було перебудовано, ймовірно, Яном де Вітге: 3-й і 4-й яруси набули шзньобарокоюго декору, 5-й ярус надбудовано, а бійниці 4-го ярусу ліквідовано. Про вигляд пізньобарокового завершення немає даних. У XIX ст. дзвіницю ремонтували. Відтоді існує низький наметовий дах, що зберігся дотепер.

Нині дзвіниця – п’ятиярусна, квадратна в плані (довжина сторони – 12,7 м). Перший ярус має склепінчасте перекриття, верхні перекриті по дерев’яних балках. Архітектуру споруди відзначає контраст між гладкою площиною стін трьох нижніх ярусів та монументальним пізньобароковим декором верхньої частини, відділеної розвиненим карнизом великого виносу. Мотиви декору – аркова ніша з профільованим архівольтом на імпостах, пілястри композитного ордера, дзеркала в простінках між пілястрами та рустованими рогами споруди. Вікна – круглі та з “вухастими” наличниками.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р., с. 257.