Кляштор візиток

Кляштор візиток засновано в 1819 р. З 1842 р. він розташовувався на Польських фільварках. Закрито його в 1866 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 71].

Візитки прибули у 1830 р.; спочатку вони наймали кам’яницю Городницького, з 1844 р. розмістились на Польських фільварках. Кляштор діяв у 1850 р. Каплицю закрито у 1854 р., кляштор скасовано у 1866 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 47, 48].

Кляштор візиток 1842 р. (вул.Суворова, 2) [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 548].