Зарічанка с

Історичні адміністративні поділи

Ягайло надає Грицьку Кердеєвичу с. Кормильче і Ходиківці в Камінецькім повіті, 26 марта 1410 p. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].

Містечко Лянцкорунь: зафіксована назва Ходиківці (1493 р.). На поч.18 ст. м-ко перейшло у власність Лянцкоронських і назване Лянцкорунь [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 215].

Перша згадка: 1493 р. Піп згадується в 1581 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 215].

Село розташовано на р.Жванець та струмку Летавка.

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Лянцкорунь іменувати село Зарічанка і Ланцкорунську сільську Раду — Зарічанська.

Церква Різдва Богородиці на передмісті Заболотівка (західний кінець містечка). Збудована в 1738 р. – дубова триверха споруда, крита гонтою, верхи мала квадратні. Дубова рублена надбрамна дзвіниця збудована в 1748..1759 рр. Братство при цій церкві затверджене в 1748 р. [Драгомирецкий Ф. Местечко Лянцкорунь. – ТПЕИСК, 1879 г., т. 2]. Парафія скасована в 1826 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 217].