Сокіл с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1406 р. Піп згадується в 1565, 1583 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 317; ІМСХм].

Село розташовано на р.Дністер.

Вакуленко Л.В., Приходнюк О.М. Раскопки в окрестностях с.Сокол на среднем Днестре. – “Археологические открытия 1978 г.”, М., 1979 г., с. 311.

Вакуленко Л.В., Пачкова С.П. О культурной принадлежности поселения позднелатенского времени у с.Сокол. – “Славяне и Русь”, К., 1979 г., с. 5 – 21.

Вакуленко Л.В. Поселення пізньоримського часу в с.Сокіл на середньому Дністрі. – “Тези доповідей 5-ї Подільської історико-краєзнавчої конференції”, Кам’янець-Подільський, 1980 р., с. 133 – 134.