2008 р. Правоохоронці порушили кримінальну справу щодо підпалу Успенської церкви на Львівщині

Дата: 15.01.2008

Яворівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу стосовно підпалу Успенської церкви в Яворові на Львівщині. Про це повідомляє ЗІК з посиланням на слова начальника Яворівського РВ ГУ МВСУ в Львівській області Руслана Домніцака.

Головний міліціонер Яворівського району сказав, що «даних експертизи, які б засвідчили факт підпалу, наразі немає, однак кримінальну справу про підпал відкрили через те, що правоохоронці опрацьовують низку доказів, які свідчать про те, що церкву спочатку обікрали, а відтак підпалили». Слідство продовжується.

Як РІСУ, уже повідомляла, 3 січня о 6-й годині ранку надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній церкві Львівської єпархії УГКЦ у м. Яворові Львівської області, збудованій 1670 року. Храм мав статус історичної та архітектурної пам’ятки державного значення. На момент прибуття першого рятувального підрозділу до місця пожежі вогонь охопив будівлю церкви. У результаті пожежі храм повністю знищено. Загиблих та потерпілих немає.