Карабович Тадей

Народився 1959 року в селищі Савині Холмського воєводства; Закінчив факультет педагогіки і психології Люблінського університету. Працював журналістом у газеті «Наше слово» (Варшава), друкувався в українських і польських часописах. Із 2001 р. очолює редакційну раду щорічника «Український літературний провулок» (видання українських письменників Польщі).

Видав збірки поезій «Zapatrzenia», «Вологість землі», «Біля вогню», «Кличу тебе як ластівку», «Атлантида», «В пустелі небо чорне», «Що стою за стіною споминів», «Два листи до ночі», «Вибрані поезії», «Juz dzień się nachylil do czterech kranców świata», «Довга розлука».

Тадей Карабович є одним з фундаторів та багаторічним доглядачем скансену Південного Підляшшя у с. Голя, який представляє побут українців цього регіону. Скансен у Голі є громадською власністю Товариства любителів скансену в Голі, товариство було зареєстровано у 1990 році. Головою Товариства є Алина Карабович, жінка Тадея Карабовича, вчителька початкової школи у Голі.

У 2008 р. нагороджений орденом «За заслуги».

Підготував І. Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця"