Галицький район

Маріямпіль с

Городище згадане [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Перейменування: до 1939 р. звалось Маріампіль, в 1939 р. дано нову назву Маринопіль.

Івано-Франківська обласна рада у зв’язку з відновленням селу Маринопіль Галицького району колишнього найменування – Маріямпіль, рішенням від 18 червня 2003 року перейменувала Маринопільську сільраду на Маріямпільську.

Рішення про перейменування села Маринопіль на село Маріямпіль прийняла Верховна Рада України 05.02.2004 р. Рішення № 1468-IV. Дата опублікування 26.03.2004 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 13, ст.188).

Верховна Рада України постановляє (05.02.2004, № 1468-IV): Відновити селу Маринопіль Галицького району Івано-Франківської області колишнє найменування – село Маріямпіль.

Вкладені елементи

Земляний вал укріплення. 1988 р. 14 червня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 390-23. 	Замок згадано в 1691 р. [Історія міст і сіл УРСР :…
Загальний вигляд. 1988 р. 14 червня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 390-36.
Кляштор
Церква розташована на головній площі. Вівтарем вона орієнтована на схід, головним фасадом до площі. Дзвіниця розташована в позиції А3. Спостереження…
Церква Воздвиження (+)
2007 р. Наддністрянська «прописка» богоматері