2007 р. У Дубенському замку відкриють картинну галерею

Віктор Гомоль

Дата: 23.05.2007

81-річний директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький пропонує облаштувати картинну галерею в залах палацу князів Любомирських у Дубні Рівненської області.

– Лише три відсотків матеріалів музеїв Львова доступні широкому загалові, – пояснює Борис Возницький. – Решта – у фондах. У нас унікальна колекція європейського живопису. Думаю, в замку потрібно створювати експозицію в інтер’єрі: окрім творів живопису, виставляти відповідні меблі, світильники.

Сім років тому Возницький пропонував розмістити експонати в Дубенському замку. Та через аварійний стан його приміщень справу відклали до кращих часів.

– Галерею можна відкрити навіть цього року, якщо буде фінансування ремонтно-реставраційних робіт, – запевняє директор державного історико-культурного заповідника Дубна Петро Смолін, 56 років. – На ремонт двох поверхів і підвалу у правому крилі палацу вже використали майже півтора мільйона гривень. Провели опалення, каналізацію.

Правда, для завершення робіт потрібно ще майже 600 тисяч гривень.

Джерело: “Газета по-українськи”