Кляштор бернардинів

Кляштор бернардинів

Кляштор бернардинів засновано у 1620 р. [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Кляштор заснував кн.Януш Острозький; будівництво розпочалось у 1620 р. В 1855 р. костел перетворено на православний собор св.Миколи, перебудовано у 1875 р., частково реставровано у 1930-х рр. [Рычков П.А. Дорогами южной Ровенщины. – М.: 1989 г., с. 134-136].

Монастир бернардинів 1630 р. (вул.Галицького, 74) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

В одному з костелів міста була ікона Ф.Локицького 1645 р. [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 142].