2009 р. Влада Дрогобича просить у міністра культури 260 тис. грн для порятунку церкви Св. Юра

Дата: 14.11.2009

Міський голова Микола Гук надіслав телеграму на ім’я міністра культури та туризму Василя Вовкуна, у якій попросив негайно виділити 260 тис. гривень для порятунку пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Святого Юра. Про це 13 листопада повідомив кореспондент ЗІКу.

Три тижні тому листи з проханням виділити кошти були надіслані Прем’єр- міністрові України Юлії Тимошенко, міністрові культури та туризму Василю Вовкуну, міністрові з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення Володимиру Шандрі, голові Львівської облдержадміністрації Миколі Кметю. Однак досі коштів нема.

Нагадаємо, 13-14 жовтня 2009 року через великий снігопад відбувся пролом частини даху церкви у кількох місцях, внаслідок чого тепер постійно затікає іконостас. Дах церкви близький до руйнації.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»