Маріуполь м

Маріуполь м

Русский мир пришёл в Мариуполь. Фото Сергія Стерненка з сайту , опубліковане 27.01.2023 р.

Маріуполь – місто-герой!

Президент України Володимир Зеленський 6 березня 2022 р. присвоїв звання «Місто-герой» Харкову, Чернігову, Маріуполю, Херсону, Гостомелю та Волновасі.

Перейменування: стара назва Маріуполь, нова назва Жданов [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав, 1969 р.].

Верховна Рада України постановляє (20.12.2011, № 4179-VI):

1. Змінити межі міста Маріуполь, Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області, збільшивши територію міста на 1077,0 гектара земель, у тому числі за рахунок 207,1 гектара земель, що знаходяться у віданні Виноградненської сільської ради Новоазовського району, та 487,0 гектара земель – Лебединської сільської ради Новоазовського району, 79,0 гектара земель, що знаходяться у віданні Новоазовської районної ради, 136,7 гектара земель, що знаходяться у віданні Бердянської сільської ради Першотравневого району, та 167,2 гектара земель – Іллічівської сільської ради Першотравневого району, водночас передавши із 573,1 гектара земель, що знаходяться у віданні Маріупольської міської ради, 10,1 гектара земель у відання Касянівської сільської ради Володарського району, 559,7 гектара земель у відання Бердянської сільської ради Першотравневого району та 3,3 гектара земель – Іллічівської сільської ради Першотравневого району, та затвердити територію міста Маріуполь загальною площею 18113,7 гектара, територію Володарського району загальною площею 122156,1 гектара, територію Новоазовського району загальною площею 99266,9 гектара і територію Першотравневого району загальною площею 79470,1 гектара.

2. Встановити межі міста Маріуполь та відповідні межі Володарського, Новоазовського і Першотравневого районів Донецької області згідно з додатком.

Довідка у Вікіпедії:

Милиция Мариуполя открыла дело по статье «хулиганство» по факту сноса памятника Ленину (15.08.2014 г.)

Поврежден памятник Ленину на площади в районе магазина «1000 мелочей» (Октябрьский район)…