Кривий Ріг м

Кривий Ріг м

Розмір зображення: 1036:648 піксел

Туди прийшов «русский мир». Російська ракета влучила в житловий будинок. Фото ДСНС 31 липня 2023 р. р. з сайту

Верховна Рада України постановляє (05.05.1996, № 159/96-ВР): Включити в межі міста Кривого Рогу Дніпропетровської області 9304,6 гектара земель Криворізького району.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки сер.17 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Верховна Рада України постановляє (24.10.2002, № 217-ІV): Включити в межі міста Кривого Рогу Дніпропетровської області населені пункти – місто Інгулець та селище міського типу Зелене, прилеглі до міста землі площею 520,1 гектара, які знаходяться у юрисдикції Криворізької міської ради, 548,6 гектара земель Зеленобалківської сільради, 1802,1 гектара земель Миколаївської селищної ради, 29,4 гектара земель Новоселівської сільради, 30,1 гектара земель Червоненської сільради Широківського району і затвердити межі міста Кривого Рогу загальною площею 43000,2 гектара.

Цифрова карта міста: .

Перелік пам’яток Кривого Рогу:

Перелік храмів Кривого Рогу:

У Кривому Розі зруйнували пам’ятник Леніну (Субота, 11 січня 2014, 20:57)

У Кривому Розі, неподалік від залізничної станції Кривий Ріг-Західний, невідомі зруйнували погруддя Леніна. У чавунного погруддя відбито голову, при цьому постамент залишився неушкодженим. Водночас криворіжці сказали, що не знають, коли саме це сталось…

В Кривом Роге разрушили памятник Ленину (22.02.2014 г.)

Протестующие против власти 22 февраля около 20:50 разрушили памятник Владимиру Ленину в центре Кривого Рога Днепропетровской области. Около 200 молодых людей демонтировали памятник на проспекте Металлургов с помощью тросов.

В Кривом Роге Ленин остался без головы (22.08.2014 г.)

В ночь на 22 августа в Кривом Роге неизвестные снесли голову и часть бюста памятнику Ленина. Пострадал Вождь у шахты «Родина», что Саксаганском районе…

В Кривом Роге ночью снесли памятник Ленину (2.10.2014 г.)

Ночью в Центрально-Городском районе по ул.Ленина был повален памятник Ленину.

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дніпропетровської області»: селище П'ята Шахта, Центрально-Міського району Криворізької міської ради, іменувати селище Шахтарське; селище Новогданцівка, Центрально-Міського району, іменувати селище Набережне.