Вакулове с

Історичні адміністративні поділи

До 1931 року — Чемеринськ, у 1934 — 1944 — Сталіндорф, в 1944 — 1961 — Сталінське, у 1961 — 2016 — Жовтневе.

Президії Верховної Ради УРСР 15 серпня 1944 р. «Про перейменування, уточнення та внесення змін в найменування деяких міст, районних центрів і районів Української РСР»: село Сталіндорф, районний центр Сталіндорфського району, перейменувати в село — Сталінське, Сталіндорфський район перейменувати в Сталінський;

Перейменування: стара назва Сталінське, нова назва Жовтневе [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав, 1969 р.].

Постанова Верховної ради України від 19.05.2016 р. про перейменування села Жовтневе Софіївського району на село Вакулове .

На Дніпропетровщині зруйнували 4 пам’ятника Леніну (23.10.2014 р.)

Зокрема, пам’ятники Леніну було зруйновано в селах Красино, Жовтневе (2 пам’ятники) і Кудашево (Криничанський, Софіївський і Криворізький райони відповідно), передають «Українські новини».