Буський район

Буськ м

Буськ м

Розмір зображення: 800:600 піксел

Перша згадка: 1097 р.. Городище 13 ст. згадане. Воно знаходиться на правому березі р.Буг. В 1411 р. кн.Земовіт Мазовецький надав магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (07.06.2001, № 2522-III): Включити у межі міста Буськ Буського району Львівської області 845,6 гектара земель Буської міськради.

Кн[язі] Земовіт і Володислав означають дотацію для капелана при костелі на передмісті в Буську, 28 лютого 1456 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), № 50].

2008 р. Буськ, що на Львівщині, постарішав на кілька століть, – знахідки археологів
2008 р. Буськ увійде до маршруту ”Золота підкова Львівщини”
2008 р. Археологічна сенсація: на Львівщині знайдено берестяну грамоту першої половини XIII…
Городище – пам’ятка археології (Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії,…
Городище (+)
Костел 1795 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 55]. 	Костел 17 ст.…
Костел св. Станіслава (+)
Церква (вул.Шкільна) вівтарем орієнтована на північний схід, головна вісь паралельна вулиці. Спостереження М.І.Жарких, 15.08.1988 р. 	Миколаївська…
Церква св. Миколи (+)
Церква 18 ст. (дерев.) і дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав,…
Церква св.Онуфрія (+)
Церква та дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Церква св.Параскеви (+)
Збудована у 1994 – 1998 рр. Фото Зенона Боровця і Богдана Тхора, 7 серпня 2006 р.