Бахчисарайський район

Бахчисарай м

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 2 пол.15 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Фотографії і види Бахчисарая кінця 19 – початку 20 ст. (багато цікавого!).

.

Вкладені елементи

Фортеця і печерне місто Чуфут-Кале 5 – 18 ст. (вул.Старосілля) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Чуфут-Кале (+)
Печерний Успенський монастир 13 – 19 ст. (вул.Старосілля) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і…
Монастир Успіння (+)
Татарська назва: Салачик. 	Включене до складу м.Бахчисарай. 	Переименование: Салачикский сельсовет — в Старосельский и селение Салачик в Староселье…
Старосілля с (+)
Вигляд балки Ашлима-дере із заходу. Фото О. Гайворонського, 2012 р. [Гайворонський О. Країна Крим. – К.: Майстер книг, 2017 р., c. 214]
Ашлама-дере
Стоянка мустьєрська
Стоянка мустьєрська
Курган доби бронзи
Курган доби бронзи
Загальний вигляд [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 311] 	Гробниця “Ескі-дюрбе” 14 ст.…
Ескі-Дюрбе (+)
Баня “Сари Гюзель” 1533 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Лазня Сари-Гюзель (+)
Ханський палац поч.16 – 18 ст. (вул.Річкова, 133) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури…
Ханський палац (+)
Катерининська миля 1787 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Катерининська миля (+)
Фото О. Гайворонського, 2011 р. [Гайворонський О. Країна Крим. – К.: Майстер книг, 2017 р., c. 223]
Мечеть Ісмі-Хан-джамі
Літографія О. Раффе, 1837 р. [Ибрагимова А. И. Бахчисарайский ханский дворец 16 – 18 вв. – К.: 2015 г., c. 70, рис. 42].
1837 р. Головна вулиця у Бахчисараї (+)
Переименование: Эски-Юртский сельсовет — в Подгородненский и селение Эски-Юрт в Подгородное [Указ Президиума Верховного Совета РСФСР от от 21…
Підгородне с (+)
2008 р. Бахчисарай крізь століття