Бахчисарай м

Лазня Сари-Гюзель

Лазня Сари-Гюзель

Розмір зображення: 800:536 піксел

Баня “Сари Гюзель” 1533 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Лазня Сари Гюзель 1533 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Вкладені елементи

Інтер’єр лазніСари-Гюзель. Мар. О. Раффе, 1837 р. [Гайворонський О. Країна Крим. – К.: Майстер книг, 2017 р., c. 112]
1837 р. Інтер’єр лазні
«Сары-Гюзель» баня, 1533 г. Построена по типу турецких бань, в основу которых заложен принцип римских терм. («Сары-Сюзель» в переводе означает…
Лазні “Сари-Гюзель” 	Зведені 1533 р. Розташовані на схід від основних споруд палацу й ханського кладовища. Споруда первісне належала до забудови…
Свинцеві покрівлі куполів лазні Сари-Гюзель відновлено під час реставрації 2003 – 2007 рр. Фото О. Гайворонського, 2012 р. [Гайворонський О. Країна…
2012 р. Свинцеві покрівлі куполів