^Україна

Луганська область

Луганська область

Розмір зображення: 800:607 піксел

Указ Президії Верховної ради УРСР від 4.05.1990 р. про перейменування міста Ворошиловград на місто Луганськ і Ворошиловградської області – на Луганську

Враховуючи думку місцевих Рад народних депутатів, трудових колективів і громадськості Ворошиловградської області, Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (9169-XI 04.05.1990): Перейменувати місто Ворошиловград на місто Луганськ і Ворошиловградську область – на Луганську.

(1)  2

Перейменування: до 1967 р. звалось Луганськ, в 1967..1971 рр. дано нову назву Ворошиловград [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій…
Луганськ м (+)
Перейменування: стара назва Боково-Антрацит, нова назва Антрацит [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.:…
Антрацит м (+)
Брянка м
Брянка м
Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати місто Кіровськ на місто Голубівка zakon2.rada.gov.ua. 	Красильников К.І.…
Голубівка м (+)
Відповідно до подання виконавчого комітету Ворошиловградської обласної Ради народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє…
Довжанськ м (+)
Перейменування: до 1972 р. звалось Кадіївка, в період 1972..1986 рр. дано нову назву Стаханов [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій…
Кадіївка м (+)
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 1710 р. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених…
Лисичанськ м (+)
Первомайськ м
Первомайськ м
Ровеньки м
Ровеньки м (+)
Рубіжне м
Рубіжне м (+)
У Сєвєродонецьку завалили пам’ятник Леніну (23.08.2014 р.) ua.racurs.ua 	Скульптура була розташована в центрі міста на площі Радянській. Пам’ятник…
Сіверодонецьк м
Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати місто Краснодон на місто Сорокине zakon2.rada.gov.ua. 	Історичне населене місце;…
Сорокине м (+)
Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати місто Красний Луч на місто Хрустальний zakon2.rada.gov.ua.
Хрустальний м (+)
Антрацитівський район
Антрацитівський район (+)
Біловодський район
Біловодський район (+)
Білокуракинський район
Білокуракинський район (+)
Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати Свердловський район на Довжанський район zakon2.rada.gov.ua.
Довжанський район (+)
Кремінський район
Кремінський район (+)
Лутугинський район
Лутугинський район (+)
Марківський район
Марківський район (+)
Міловський район
Міловський район (+)
Новоайдарський район
Новоайдарський район (+)
Новопсковський район
Новопсковський район (+)
Перевальський район
Перевальський район (+)
Попаснянський район
Попаснянський район (+)
Сватівський район
Сватівський район (+)
Слов’яносербський район
Слов’яносербський район (+)
Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати Краснодонський район на Сорокинський zakon2.rada.gov.ua.
Сорокинський район (+)
Станично-Луганський район