^Україна

Донецька область

Донецька область

Перейменування: стара назва Сталіно, нова назва Донецьк [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав,…
Донецьк м (+)
Авдіївка м
Авдіївка м (+)
Давня назва (до 1924 р.) – Бахмут, потім – Артемівськ. 	Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 1571 р. [Постанова Кабінету…
Бахмут м
Вугледар м
Вугледар м
Верховна Рада України постановляє (06.03.1992, № 2177-ХІІ): Включити в межі міста Горлівки Донецької області селище Єнакіївського лісництва…
Горлівка м
Дебальцеве м
Дебальцеве м
Перейменування: стара назва Красноармійський Рудник, нова назва Добропілля [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р.…
Добропілля м (+)
Докучаєвськ м
Докучаєвськ м (+)
Список літератури – на сайті «Знання про Україну».
Дружківка м (+)
Єнакієве м
Єнакієве м (+)
Жданівка м
Жданівка м
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 1860-і рр. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених…
Краматорськ м (+)
Відповідно до подання виконавчого комітету Донецької обласної Ради народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє…
Лиман м (+)
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки кін.17 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених…
Макіївка м (+)
Перейменування: стара назва Маріуполь, нова назва Жданов [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. :…
Маріуполь м (+)
Мирноград м
Мирноград м
Новогродівка м
Новогродівка м
Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати місто Красноармійськ на місто Покровськ zakon2.rada.gov.ua. 	У червні 2014 р. без…
Покровськ м (+)
Перейменування: стара назва Селидівка, нова назва Селидове [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. :…
Селидове м (+)
Давня назва – Тор. 	Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 1645 р. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку…
Слов’янськ м (+)
В «ДНР» решили снести памятник жертвам голодомора из-за дискредитации СССР (18.08.2015) hvylya.net 	Памятник жертвам голодомора в Снежном под…
Сніжне м (+)
Постанова Верховної ради України від 4.02.2016 р.: перейменувати місто Дзержинськ на місто Торецьк zakon2.rada.gov.ua.
Торецьк м (+)
Харцизьк м
Харцизьк м (+)
Хрестівка м
Хрестівка м
Перейменування: стара назва Чистякове, нова назва Торез [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав,…
Чистякове м
Перейменування: стара назва Катик, нова назва Шахтарськ [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав,…
Шахтарськ м (+)
Ясинувата м
Ясинувата м
Амвросіївський район
Амвросіївський район (+)
Постанова Верховної ради України від 4.02.2016 р.: перейменувати Артемівський район на Бахмутський район zakon2.rada.gov.ua. 	Верховна Рада України…
Бахмутський район (+)
Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати Тельманівський район на Бойківський zakon2.rada.gov.ua.
Бойківський район (+)