Будь гордий з того, що Ти є спадкоємцем боротьби за славу Володимирового тризуба

Ветцлар

Ветцлар (нім. Wetzlar) — місто в німецькій федеральній землі Гессен, центр району Лан-Дилль. Населення станом на 2002 рік приблизно становило 54 000 жителів. Місто розташоване на річці Лан.

Дуже примітними є архітектурний стиль будівель та вузьке вуличне планування міста, виконані в Середньовіччя. А пісковий собор Діви Марії був початий близько 1100-тих років н. е. як Романський будинок. Будівництво головної дамби у Середніх Віках було довготривалим, виконувалося за зразком плану у готичному стилі. А церква залишилася незакінченою через неготовй головний шпиль. Крім того, вона значно постраждала від повітряних бомбардувань часів Другої Світової війни, потім чомусь зникла біля 1950-го. Навколо міських органів самоврядування існують руїни кількох оборонних кам’яних веж, розташованих уздовж розорених земель.

Після Української війни за незалежність українцями тут було споруджено меморіал за загиблими українськими захисниками.

Підготував Вван Парнікоза