Не завагаєшся виконати найнебезпечнішого чину, якщо цього вимагатиме добро справи

Берлін м

Берлін (нім. Berlin — столиця Федеративної Республіки Німеччина, окрема федеральна земля. Населення — 3,5 мільйони осіб, найбільше місто країни, друге за населенням місто ЄС після Лондона. Неодноразово був головним містом німецьких державних утворень, зокрема Маркграфства Бранденбург, Королівства Пруссія, Німецької імперії, Східної Німеччини. З часу возз’єднання Німеччини в 1990-му році — загальнонімецька столиця. Важливий політичний, інформаційний, культурний та науковий центр Європи. Великий транспортний вузол, одне з найвідвідуваніших міст континенту. Численні університети, дослідницькі лабораторії, театри й музеї заслужили міжнародне визнання. Місто — важливий осередок діячів мистецтва з усього світу. Місто має пам'ятки пов'язані з українцями: меморіальні дошки О. Довженку та Л. Українці, а також Будинок з Тризубом.

Джерела:

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ "Київська фортеця"