Хотин м

Фортеця

Фортеця

Розмір зображення: 1600:677 піксел

Комплекс споруд фортеці 13 – 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 102].

Комплекс споруд фортеці 13 – 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Комплекс споруд фортеці 13 – 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Державний історико-архітектурний заповідник “Хотинська фортеця” [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

1830-і рр. Генеральний план 	Бастіонний замок (Нову фортецю) збудовано французькими інженерами на замовлення уряду Туреччини, яка. захопила Хотин…
Статті
Статті (+)
Загальні види (+)
Замок кін.13 – 15 ст., прибудови 16 – 17 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].
Замок (+)
Бендерська брама 18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки…
Бендерська брама (+)
Ясська брама 18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки…
Ясська брама (+)
Загальний вигляд із заходу. 1991 р. 23 липня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 704-28. 	Кам’янецька брама 18 ст. [Державний реєстр національного…
Кам’янецька брама
Бастіони з валами 18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки…
Бастіони з валами (+)
1991 р. Майстерні та церква. Вигляд з північного заходу
Церква орієнтація вівтаря 90° всередині фортеці. Спостереження М.І.Жарких 23.07.1991 р. 	Церква св.Олександра Невського 1835 р. [Державний реєстр…
Церква св.Олександра Невського (+)
Опубліковано 31.08.2010 р. andy-babubudu.livejournal.com