Архівні документи

Лист Є.К.Рєдіна В.Г.Дружиніну від 4 лютого 1898 p. // Російський державний архів літератури і мистецтва (Москва). – Ф.167. – Оп. 1. – Од. зб. 404. – Арк. 1.

Складає подяку Імператорському археологічному товариству у зв’язку з обранням у дійсні члени товариства.

Лист Є.К.Рєдіна М.І.Петрову від 10 квіт. 1899 р. // Інститут рукопису НБУ ім. В.І.Вернадського. – Ф. 111. -Од. зб. 13707.-Арк. 1,2.

Прохає М.Петрова довідатися, чи є в книгосховищах Києва рукописи Козьми Індікоплова.

Лист Є.К.Рєдіна М.І.Петрову від 21 верес. 1899 р. // Інститут рукопису НБУ ім. В.І.Вернадського. – Ф. 111. -Од. зб. 13708.-Арк. 1,2.

Дякує М.Петрову за відомості про місцезнаходження рукописів Козьми Індікоплова.

Лист Є.К.Рєдіна В.Є.Данилевичу від 11 березня 1902 р. // Інститут рукопису НБУ ім. В.І.Вернадського. – Ф. XXIX. – Од. зб. 1296. – Арк. 1.

Прохає зайти до музею Харківського університету.

Лист Є.К.Рєдіна до М.Ф.Сумцова від 24 січня 1902 р. // Центральний державний історичний архів України, м. Київ. – Ф. 2052. – Оп. 1. – Спр. 986. – Арк. 1.

Розповідає про свою поїздку до Путивля.

Лист Є.К.Рєдіна В.Є.Данилевичу від 23 червня 1903 р. // Інститут рукопису НБУ ім. В.І.Вернадського. – Ф. XXIX. – Од. зб. 1297. – Арк. 1, 2.

„Пребыванием в Севастополе и особенно занятиями в Херсонесе – я очень доволен. Чувствовал себя все время очень хорошо…” (Арк. 1).

Лист Є.К.Рєдіна М.І.Петрову від 22 вересня 1905 p. // Інститут рукопису НБУ ім. В.І.Вернадського. -Ф. 111. -Од. зб. 13709.-Арк. 1, 2.

„Глубокоуважаемый Николай Иванович! Давно ли был Харьковский арх. Съезд, а вот уже прошел и Екатеринославский! Я совершенно не заметил ушедшего времени и вообще замечаю, что годы летят весьма скоро, и обманывают твои надежды, планы… Хочешь сделать много, бросаешься за одним, другим, не успеешь сделать одно, как надо браться за новое…” (Арк. 1).

Лист Є.К.Рєдіна Д.І.Багалію від 11 грудня 1905 p. // Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України. – Ф. 208. – Оп. 1. – Од. зб. 448. – Арк. 1.

Ділиться своїми думками щодо складання програми з історії мистецтв для учнів міської рисувальної школи.

Лист Є.К.Рєдіна О.І.Яцимірському 1905 p. // Російський державний архів літератури і мистецтва (Москва). – Ф. 584. – Оп. 1. – Од. зб. 205. – Арк. 1, 2.

Повідомляє, що надсилає історикові літератури та славісту О.Яцимірському три статті, а також 16 том „Сборника” Харківського історико-філологічного товариства. Просить додати відгук на них.

Лист Є.К.Рєдіна Митрофану Семеновичу від 7 вересня 1906 р. // Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва. – Ф. 208. – Оп. 1. – Од. зб. 448. – Арк. 2.

Просить придбати картини до чарівного ліхтаря. Прізвище адресата листа не встановлено.

Лист Є.К.Рєдіна В.І.Срезнєвському від 26 березня 1907 р. // Російський державний архів літератури і мистецтва (Москва). – Ф.436. – Оп. 1. – Од. зб. 2903. – Арк. 14, 15.

„Спасибо Вам большое за сообщение, что среди рукописей Академии имеется и Козьма Индикоплов. Сообщите мне пожалуйста его время, №,.. А самое главное – не лицевой ли он?”

Лист Є.К.Рєдіна до М.Ф.Сумцова від 23 серпня 1907 p. // Центральний державний історичний архів України, м.Київ. – Ф. 2052. – Оп. 1. – Спр. 991. -Арк. 1-3.

Лист Д.Айналова М.Сумцову від 12 вересня 1911 р. // Центральний державний історичний архів України, м.Київ. – Ф. 2052. – Оп. 1. – Спр. 79. -Арк. 1, 2.

Рекомендація В.К.Мясоєдова на місце Є.Рєдіна.

„Вы спрашиваете, нет ли у меня преемника Е.К.Редину. Есть. В этом году должен сдать магистерские экзамены В.К.Мясоедов, один из лучших и серьезнейших молодых людей, оставленных мною при Университете. Если бы Вы согласились взять его, то имели бы достойного преемника Е.К.Редину” (Арк. 1).

Рєдін Є.К. Мініатюри св. Рабулли 586 року fol. la, 2 а, 3 в, 4 в // Музей історії Харківського національного університету ім. В.Каразіна. – Ф. 1. – Оп. 4. – П. 9. – 2 арк. – Рук.

[Листи священиків Харківської губернії Є.К.Рєдіну (1901-1904 pp.) щодо підготовки та проведення XII археологічного з’їзду в Харкові] // Музей історії Харківського національного університету ім. В.Каразіна. – Ф. 8. – Оп. 14. – П. 2.

Уклав Сергій Побожій

Автор статті складає подяку докторові історичних наук С.Білоконю за допомогу в упорядкуванні покажчика.

Джерело: Пам’ятки України, 2003 р., № 3, додаток, с. 1 – 14.