Університетська вул.

Університет

Університет

Розмір зображення: 807:631 піксел

Університет 1817 р., архіт.Є.О.Васильєв [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Комплекс споруд університету 1767 – 1831 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Комплекс будівель Харківського університету: будинок губернатора, в якому було відкрито університет, корпус хімічного факультету, корпус фізичного факультету, корпус юридичного факультету, бібліотека (вул. Університетська, 14, 12, 16, 27, 23) – пам’ятка історії (кінець XVIII – початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Комплекс будівель Харківського університету: будинок губернатора, в якому було відкрито університет, корпус хімічного факультету, корпус фізичного факультету, корпус юридичного факультету, бібліотека (вул. Університетська, 14, 12, 16, 27, 23) – пам’ятка історії (кінець XVIII – початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Вкладені елементи

Розміщення:. Загальний опис:. Історична довідка, відомості про дослідження:. Облікова інформація:. Основна бібліографія, архівні дані:. Ілюстративні…
[1990 р.] Паспортна інформація
[2006 г.] Историческая справка
Ситуаційний план
Ситуаційний план
1 – старый корпус; 	2 – корпус с университетской церковью; 	3 – химический корпус; 	4 – физический корпус. 	[Памятники градостроительства и…
Джерело: Прогулки по Харькову. – Харьков: 2004 г., с. 6 – 7.
2004 р. Аерофотознімок
Старий університетський корпус (Катерининський палац) 1767 – 1776 рр. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. –…
Старий корпус (+)
Університетська церква 1823 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 88]. …
Новий корпус з церквою (+)
Фізичний корпус 1820 – 1823 рр. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 88]. …
Фізичний корпус (+)
Хімічний корпус 1820 – 1823 рр. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 88]. …
Хімічний корпус (+)
Юридичний корпус
Бібліотека Харківського університету
Брама 1820 – 1823 рр. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 88]. 	Брама 1820…
Брами (+)
Ботанічний сад