1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Виців.

Старосамбірський.

Церква св. Івана Хрестителя. 1931.

Під 1569 р. у документах згадується монастир. Цим же роком датується ерекційний акт церкви. У XVIII ст. майстром Василем Верховляком збудовано нову дерев’яну тризрубну і триверху церкву, завершену пірамідальними наметовими верхами (над вівтарем і бабинцем – з одним заломом). Деякі джерела датують цю церкву 1856 чи 1863 р. У 1930 р. її перенесли до села Липівця (тепер – частина с. Вороблевичі Дрогобицького району) де вона стоїть по сьогоднішній день. На її місці у 1931 р. майстер Василь Стельмах зі Старих Богородчан збудував нову хрещату триверху церкву за проектом Євгена Нагірного. Зачинена у 1962 – 1989 pp.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1499.

Львівська наукова бібліотека ім. В.Стефаника. Відділ рукописів, фонд управління консервації, № 20.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937.

Схиматісм всего клира руско-католического єпархіи Перемиской на год от рожд. Хр. 1885. – Перемишль, 1885.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 205 – 206.