Шереметка с

Історичні адміністративні поділи

Назване від засновника – козака Шеремети [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Указ Президії ВР УРСР від 12 червня 1950 р.: з метою увіковічення пам'яті великого російського вченого хірурга М. І. Пирогова задовольнити клопотання Вінницького обкому КП(б)У, виконкому обласної Ради депутатів трудящих, а також радянських та партійних організацій Вінницького району: перейменувати село Шереметку Вінницького району Вінницької області на село Пирогово і Шереметську сільську Раду надалі іменувати — Пироговська.

Приєднання: в період 1972..1986 рр. село Пирогове приєднане до м.Вінниця [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1987 р. – К.: 1987 р.].

Нині – південно-західна частина м.Вінниці.