Зелене с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: поч.15 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Пастуша стая поч. 19 ст. із с.Зелене Верховинського району Івано-Франківської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Рішення про перейменування села Зелена на село Зелене прийняла Івано-Франківська обласна рада 15.07.1993 р. Дата опублікування 01.09.1993 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 38, стор.954).

Івано-Франківська обласна Рада народних депутатів рішенням від 15 липня 1993 року внесла в адміністративно-територіальний поділ окремих районів такі зміни: у Верховинському районі уточнила назву села Зелена на Зелене.

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Станіславської області»: хутір Угорський, Зеленської сільської Ради, іменувати хутір Яструбці. [Нині невідомий.]