Замагора с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: поч.15 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Івано-Франківська область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Рішення про перейменування села Замагорів на село Замагора прийняла Івано-Франківська обласна рада 15.07.1993 р. Дата опублікування 01.09.1993 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 38, стор.954).

Івано-Франківська обласна Рада народних депутатів рішенням від 15 липня 1993 року внесла в адміністративно-територіальний поділ окремих районів такі зміни: у Верховинському районі уточнила назву села Замагорів на Замагора.

Хата із с.Замагорів Верховинського району Івано-Франківської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Хлів поч. 19 ст. із с.Замагорів (присілок Гора) Верховинського району Івано-Франківської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Пасіка із с. Замагорів Верховинського району Івано-Франківської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Бурдей кін. 18 ст. із с.Замагорів Верховинського району Івано-Франківської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.

Кузня із с.Замагорів Верховинського району Івано-Франківської обл. в Музеї народної архітектури у Львові.