Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Розмір зображення: 800:558 піксел

Загальний вигляд з позиції А1. Фото автора, червень 1998 р. Джерело: Слободян В. Церкви Холмської єпархії. – Львів: Наукове товариство ім. Шевченка, 2005 р., с. 404.

Філійна цвинтарна дерев’яна церква була збудована у 1892 р. 1 Тепер використовується як цвинтарна каплиця.

Невелика дводільна зрубна будівля. Складається з прямокутної нави і вужчого прямокутного вівтаря. До західної стіни нави прибудований невеличкий присінок. Наву і вівтар вкривають двосхилі дахи. Гребінь даху нави вінчає невелика маківка, посаджена на низьку чотирибічну ве-жечку з похилими стінами. Стіни церкви шальовані горизонтально дошками, кути зрубів прикрашені накладними фігурними лопатками.

1. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585.