Білогір’я смт

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка с. Ляхівці: 1441 р.; в 1583 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Ляхівці, Суховільської сільської Ради, іменувати село Білогір’я і Суховільську сільську Раду, відповідно до назви її центру, іменувати Білогірська.

Указ Президії ВР УРСР від 8 квітня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: Ляховецький район, відповідно до назви його центру, іменувати Білогірський.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 2 пол.14 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Довідка у Вікіпедії:

Ляхівці. У 1579 р. локаційний привілей одержав Ф. Сенюта-Ляховецький. [Заяць А.Є. До історії правової локації волинських міст XVI – першої половини XVIІ ст.: локаційні привілеї у Литовській і Волинській (Руській) метриках. – Архіви України, 2001 р., № 4-5].