2007 р. У Самборі (Львівщина) знайшли загадкове підземелля з людськими кістками

Дата: 11.06.2007

Під час реставраційних робіт в УГКЦ Різдва пресвятої богородиці – найстарішій церкві Самбора завалилася стяжка у бічному вівтарі. Тоді перед очами з’явилося підземелля бічної апсиди. У ньому лежали хаотично складені рештки людських кісток. На частині труни, яка дивом збереглася, доволі чіткий напис – 1710 рік. Про це сьогодні, 11 червня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Фахівці дотримуються думки, що тут поховані священики, які в різні періоди служили в церкві, інші не відкидають версії про імовірні поховання у підземеллі за часів другої Світової війни.

Загадка церковного підземелля є підтвердженням того, як недостатньо ми знаємо власну історію, в тому числі й підземний “архів”, австрійські тунельні ходи, якими помережене місто Самбір і через які інколи дають серйозні тріщини давні будинки.

Така доля, зокрема, спіткала споруду № 25, що на площі Ринок. Досі влада не знає, що з ним робити, завалити і новий будинок звести чи реставрувати.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»