2009 р. Під час будівництва торговельного комплексу в Самборі знайшли стародавнє підземелля

Дата: 20.03.2009

Під час прокладання каналізаційного колектора на будівництві нового торговельного комплексу в м.Самборі Львівської області виявлено арку давнього підземелля. При огляді встановлено, що воно через кожних 70 сантиметрів зміцнене металічним двотавром. На даний час знахідка залита водою. Про це сьогодні, 20 березня, повідомив кореспондент ЗІКу.

За словами директора громадської організації «Інститут розвитку Самбора» Ореста Ференца, підземелля поки що не досліджене. Відомо хіба, що воно проходить між огорожею, дорогою та будинком, в якому знаходиться офіс району електричних мереж. А цій нежитловій споруді 110 років, поруч з нею колись стояла і діяла електростанція.

Довідка ЗІКу

Центр Самбора помережений підземними тунелями, які, за деякими джерелами, тягнуться аж до сусіднього Старого Самбора та в інші напрями. Висота їх така, що вільно проходить людина. Через підтоплення одного з них кілька років тому в центрі міста просів і дав серйозну тріщину триповерховий житловий будинок. Людей довелося спішно виселити.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»