Соснове смт

Засноване у 1708 р. [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ровенської області»: село Людвипіль іменувати село Соснове і Людвипільську сільську Раду — Соснівська.

Указ Президії ВР УРСР від 20 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ровенської області»: Людвипільський район, відповідно до назви його центру, іменувати Соснівський.

хутір Альфредівка, Антолинської сільської Ради Людвипільського району, іменувати хутір Луговий; [Нині невідомі хутір і сільрада.]

село Будки Кудрянські іменувати село Кудринське і Будко-Кудрянську сільську Раду — Кудрянська; [Нині невідоме.]

село Будки Устенські іменувати село Устенське і Будко-Устенську сільську Раду — Устенська. [Нині невідоме.]