Корець м

Перша згадка: 1150 р. [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ровенської області»: село Юзефин іменувати село Закорчицьке і Юзефинську сільську Раду — Закорчицька.

На карті 1930 р. Юзефин примикає до Корця з північного сходу:

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ровенської області»: населені пункти Юзефівської сільської Ради Корецького району — хутір Західний Квартал іменувати хутір Західний, село Юзефівка іменувати село Йосипівка і Юзефівську сільську Раду — Йосипівська. [Нині невідом3 – хутір, село і сільрада.]