Дермань с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Ровенської області»: село Дермань Другий іменувати село Устенське Друге і Дерманську Другу сільську Раду — Устенська Друга.

Рішення про перейменування села Устенське Друге на село Дермань Друга прийняла Рівненська обласна рада 16.06.1988 р. Дата опублікування 01.06.1988 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 26, ст.614).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (16.06.1988, № 6040-ХІ): Відновити селам Устенське Перше і Устенське Друге Здолбунівського району Ровенської області їх колишні найменування – Дермань Перша і Дермань Друга.

Перша згадка: 30.09.1497 р. вел.кн.литовський Олександр дав село князю К.І.Острозькому [Історія міст і сіл УРСР : Ровенська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Список літератури – на сайті «».