Острог м

Острог м

Розмір зображення: 800:544 піксел

Верховна Рада України постановляє (07.07.1995, № 275/95-ВР): Віднести місто Острог Рівненської області до категорії міст обласного підпорядкування.

Державний історико-культурний заповідник у м. Острозі [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Список літератури – на сайті «».

Довідка у Вікіпедії:

Церква св.Миколи “в паркані” існувала у 14 ст. Зруйнована в 19 ст. [Рычков П.А. Дорогами южной Ровенщины. – М.: 1989 г., с. 75].

Церква св.Онуфрія на Новому Місті. Зруйнована десь 1636 р. за наказом кн. Анни-Алоїзії Острозької (Ходкевич) [Львівський літопис і Острозький літописець. – К.: 1970 р., с. 134; на с. 138 літописець пише, що ААО наказала закрити її].