Полонський район

Полонне м

Городище згадане [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Успенський монастир засновано в 1610 р. архімандритом Леонтієм [Львівський літопис і Острозький літописець. – К.: Наукова думка, 1970 р., с. 132].

Верховна Рада України постановляє (13.07.2000, № 1911-III): Включити в межі міста Полонне Полонського району Хмельницької області 434,4 гектара земель Полонської міської ради.

[Нарис історії]
[Нарис історії]
В Полонном есть также каменная католическая церковь во имя св. Анны, построенная кн. Любомирским в первой половине XVII столетия [Słownik…
Костел св.Анни (+)
Церква Воскресіння
Церква Воскресіння
Церква Покрови
Церква Покрови
Церква Почаївської ікони божої матері
44. м.Полонне Хмельницька обл. Полонський район. Церква Преображення Господнього, початок XVIII ст. Зруйнована у 1930-і pp. Волинського типу. 	Три…
Церква Преображення (+)
Церква Різдва богородиці
Церква св.Іова Почаївського і Федора кн.Острозького
Церква св.Петра і Павла
Церква св.Трійці
Церква св.Трійці (+)
Приступая, наконец, к рассмотрению Успенской церкви (рис. 72, 73 и 74), мы находим в ней хорошо сохранившийся образец церковной постройки начала…
Церква Успіння (+)
26 червня 2011 р. Фото М.І.Жарких.