Кам'яниця Борисів

Музичний салон Антонія Пільха на вулиці Кміти, 1, в будинку – кам'яниці Борисів (Бориси – український міщанський рід, Іван Борис організовував міщан на українське життя).

З посту Тараса Компаніченка (2019 р.):

Друзі! До свого п'ятидесятиріччя отримав в подарунок від свого вчителя і друга Антонія Пільха ренесансову ґітару! Отримав в його рідному Перемишлі, куди Антоній повернувся, і де тепер творить новий культурний осередок! Відкрию маленьку таємницю. Незабаром в помешканні Антонія Пільха в Перемишлі на вулиці Кміти, в будинку – кам'яниці Борисів офіційно почне діяти музичний салон! А неофіційне відкриття ми вже відбули! Відбули з добрим гішпанським вином, музикою, разом з моєю дружиною Онинкою та великою родиною Кіхів! Тож життя триває і Щиро дякую, дорогий Антонію! Сподіваюся дарунок цей прислужиться для музичного оздоблення безцінних скарбів пісенних, що їх повинні заграти ми, а почути чуйні серцем люди в близьких і далеких світах! Аби пізнати голос нашого Родимого Краю!

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».