2009 р. Реставрована кірха в Одесі

Дата: 06.07.2009. Реставрована кірха в Одесі, окрім культової функції, виконуватиме і роль Німецького громадського центру

Реставрація євангельсько-лютеранського Собору Святого Павла (кірхи) в Одесі завершиться навесні 2010 року. За словами начальника управління охорони об’єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації Наталії Штербуль, реставраційні роботи в Соборі практично завершені. Вона відзначила, що відкриття планувалося вже на осінь поточного року, але було відкладене через «кризові моменти» та організаційні труднощі.

Як інформує «Репортер», відреставрована кирха функціонуватиме не лише як релігійна установа, але й як німецький громадський центр, тому що засоби на реставрацію, окрім релігійної лютеранської громади, виділяли урядові організації Німеччини.

«Оскільки ці організації не мають права фінансувати виключно культову споруду, то будівля виконуватиме і цивільні функції», – повідомила Наталія Штербуль і додала: «Стільки років ця будівля стояла німим докором, і ось тепер ми нарешті чекаємо відкриття».

Джерело: РІСУ