2008 р. Реставрація одеської кірхи повинна бути завершена до кінця 2011 року

Дата: 07.05.2008

Рішенням виконавчого комітету Одеської міської ради № 424 від 22.04.2008 р. Німецькій євангельсько-лютеранській церкві України (НЄЛЦУ) дано дозвіл на реставрацію і реабілітацію будівлі кірхи – пам’ятки архітектури і містобудування національного значення для розміщення лютеранського центру святого Павла за адресою: м. Одеса, вул. Новосельського, 68, після оформлення документів на право користування земельною ділянкою.

Як повідомляє офіційний сайт Одеси, згідно з рішенням виконкому НЄЛЦУ зобов’язана:

– Оформити відповідно до чинного законодавства документи, які підтверджують право на користування земельною ділянкою.

– Замовити в управлінні архітектури і містобудування Одеської міської ради паспорт на проектування об’єкту.

– Замовити в ліцензованій проектній організації проектну документацію на реставрацію і реабілітацію об’єкту, погодити і затвердити її до 1 березня 2009 року.

– Передбачити заходи щодо виключення пошкодження і руйнування споруд і будинків, розташованих на суміжних земельних ділянках.

Контроль за виконанням цього рішення покладений на заступника міського голови М.І.Кучука.

Джерело: РІСУ