2010 р. У Миколаєві встановлять авторство картини “Мадонна з немовлям та ангелами”

Алла Мірошниченко

Дата: 24.12.2010

У миколаївському обласному художньому музеї імені Верещагіна відреставровано рідкісну картину – “Мадонна з немовлям та ангелами”. Полотно пролежало в запасниках понад 60 років, мало зовсім непривабливий вигляд. За словами директора музею Сергія Рослякова, під час реставраційних робіт з’ясувалося, що належить воно не італійському живописцю Франческо Парміджаніно, як це вважалося раніше, а пензлю невідомого художника першої половини 17 століття, представника булонської школи. Тепер триватиме робота по встановленню авторства картини, передає кореспондент УКРІНФОРМУ.

“Мадонна з немовлям та ангелами” – 12 картина, відреставрована в цьому музеї за рахунок програми співробтництва Об’єднаної компанії РУСАЛ з миколаївським обласним художнім музеєм “Відродження шедеврів”. Завдяки проекту світ побачили відомі полотна класиків російської школи живопису Федора Чумакова, Івана Айвазовского, Василя Верещагіна, Василя Перова, Олексія Боголюбова, Руфіна Судковського та інших.