Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Храм засновано: 1586 р.

Коментар: Церква св.Миколи у замку перероблена з колишньої католицької каплиці. В 1901 р. використовувалась як полкова церква 36-го охтирського драгунського полка [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 540 – 546]. Кам’яний костел в замку споруджено 1586 р. на кошти Рафаїла Сенявського на місці давнішого дерев’яного костелу [Сіцінський Є. Оборонні замки західного Поділля 14 – 17 ст. – К.: 1928 р., с. 39]. В 1831 р. його перетворено у православну церкву св.Миколи. Під наземною спорудою є крипта. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1986 г., т. 4, с. 220].

Церква 16 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Церква (костел) 1586 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].