Меджибіж смт

Розмір зображення: 800:522 піксел

Палац 16 ст., церква 16 ст., башти та мури 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 96].

Замок 14 – 15 ст., перебудови 16, 19 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Замок 12, 14 – 16, 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Ірина Олійник Серія фото замку (17.07.2018 р.)

Вкладені елементи

1 – восточная башня; 	2 – дворец; 	3 – конюшни; 	4 – пристенные корпуса; 	5 – северо-западная башня; 	6 – северная башня; 	7 – церковь. 	[Памятники…
Джерело: Sokołowski A. Dzieje Polski ilustrowane. – Warszawa, 1899, t. 1, s. 184.
[1899 р.] Загальний вигляд з півдня (+)
У 30 – 40-х роках XVI століття в українському будівництві, як зазначалося, вперше з’являються елементи ренесансної архітектури. В цей час багато хто…
1967 р. Історія українського мистецтва
Замок в Межибожі. 16 ст. Джерело: Логвин Г.Н. По Україні. – К.: Мистецтво, 1968 р., с. 275. 	На півночі Поділля розташований Межибіж, що хоч…
1978 р. 29 травня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 057-21.
1978 р. Схематичний план замку
Вигляд з південного сходу [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1986 г., т. 4, с. 219] 	ЗАМОК, XIV-XVI, XIX вв.…
1996 р. Меджибізька фортеця
1996 р. Меджибізька фортеця (+)
1996 р. Комплекс фортеці у Меджибожі Хмельницької області
1996 р. Комплекс фортеці у Меджибожі Хмельницької області (+)
2008 р. На Хмельниччині розкопали фортецю у фортеці
2008 р. Землянку та підземний хід розкопали в Межибізькій фортеці
Загальні види (+)
Східна башта
Східна башта (+)
Северная башня (XV-XIX вв.) расположена в северном углу замка, где стены образуют тупой угол. Состоит из двух разновременных частей: высокого,…
Північна башта (+)
Северо-западная башня (XV – начало XVI вв.) расположена перед въездом, сильно выступает за линию стены. Сложена из известняка, в кладке встречается…
Західна башта (+)
Мури з баштою 16 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української…
Мури (+)
Палац 16 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970…
Палац (+)
Стайня
Стайня
Пристінні корпуси 16 – 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). –…
Пристінні корпуси (+)
Храм засновано: 1586 р. 	Коментар: Церква св.Миколи у замку перероблена з колишньої католицької каплиці. В 1901 р. використовувалась як полкова…
Церква св.Миколи (+)