2008 р. У майбутньому Музеї визвольної боротьби ведуться якісні роботи, – заступник мера Львова

Дата: 19.11.2008

“У нас немає, як за Союзу, строків, коли має бути “зданий” музей. Насамперед, там мають бути виконані якісні роботи. Роботи ведуться, я буваю на об’єкті майже щодня. Плануємо 22 січня відкрити перше крило Музею”, – прокоментував сьогодні, 19 листопада, заступник міського голови з питань гуманітарної політики Василь Косів закиди представників Львівського історичного музею щодо саботажу міською радою відкриття Музею визвольної боротьби.

“Звісно, є певні проблеми, але будівництво музею триває. Це не ремонт приміщення, це реставрація, яку треба зробити дуже добре. Окрім того, під час робіт були виявлені розписи, тому потрібно більше часу. Завтра мають привезти газовий котел, приміщення буде обігріватися, відповідно будуть проводитися внутрішньобудинкові роботи”, – зазначив В. Косів.

Довiдка ZAXID.NET

“До 90-ліття ЗУНР ми планували відкрити першу чергу Музею визвольної боротьби, однак через зрив аварійно-відновлювальних і реставраційних робіт цього зробити не змогли. Зараз знову припинено капітальний ремонт у зв’язку з відключенням від електропостачання”, – зазначив сьогодні, 19 листопада, на прес-конференції директор Львівського історичного музею Богдан Чайковського.

За його словами, ще у 2007 році обласним бюджетом було виділено 850 тис. грн для проведення ремонту в будинку на вул. Лисенка, 23а під Музей визвольної боротьби України. “Міські чиновники категорично відмовились видати довідку-дозвіл на початок ремонтних робіт, хоч УКБ області вчасно провело тендер. Пізніше, через тиск медіа та громадськості, місто “перехопило” цей об’єкт і роботи там проводить тепер УКБ міста, саме ж місто не виділило на будинок жодної гривні”, – запевнив Б. Чайковський.