Л

Леонтовича вул.

Вул.Раппапорта з вул.Городоцькою з’єднує вулиця Леонтовича, названа так 1944 року на честь видатного українського композитора Миколи Леонтовича (1877-1941). Від 1895-го мала назву Святої Анни, бо на ній була школа з цією ж назвою.

У житловому будинку № 5 за польських часів містилися фабрики іграшок Кінальського, картонних коробок Skatule і корків “Каталонія”.

У житловому будинку № 7 за радянських часів був дитячий садок.

У житловій будівлі № 15 за Польщі була пекарня Клянвіца. Забудова вулиці: неороманський стиль, віденський класицизм і сецесія.

Джерело: “”, 14 березня 2008 року, № 36 (344)

План
Будинок (вул.Леонтовича, 1) споруджено в 1909 р. (архіт. К.Боублік) у стилі сецесії для Й.Шпрехера. 	У житловому будинку № 1 за польських часів була…
Житловий будинок (№ 1 / Шевченка, 2) (+)
Школа св.Анни (вул.Леонтовича, 2) споруджена в 1884 р. (архіт. Ю.Гохбергер) у романському стилі. 	Нині (1999 р.) – середня школа № 3. 	Під № 2 за…
Школа св.Анни (№ 2) (+)