Церква св.Георгія (№ 3)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Православна церква св.Георгія (вул.Короленка, 3) споруджена в 1897 – 1899 рр. Проект виконав у Відні архіт. Г.Захс, роботи виконав В.Равський. Церкву освячено в 1901 р.

Мозаїчне зображення Христа над порталом виконано на поч. 20 ст. тірольською фірмою, яка виконала і вітражі (реконструйовані в 1970-х рр., худ. І.Швець).

Розпис храму виконав К.Йобст в 1902 р., вони відновлені в кін.1950-х рр. П.Кравченком і Т.Максиськом.

Іконостас виконали віденські майстри Ф. фон Шилер і К.Формунд.

Нижче від будівлі російського товариства – православний Святогеоргіївський храм, який існує тут із початку ХХ століття і який 1939 року потрапив під юрисдикцію Московського патріархату. На богослужіння в церкві збирається російська громада Львова, деколи тут влаштовують роздачі подарунків для дітей та обіди для бідних. На подвір’ї храму встановили пам’ятний знак на честь 2000-річчя Різдва Христового та 100-річчя заснування храму (1901).

Джерело: “”, 6 квітня 2007 року, № 61 (1112)