2009 р. Будівництво до «Євро» у Львові вестиметься так, щоб не порушити архітектурні комплекси

Дата: 01.06.2009

Як заявив в коментарі власкорові ЗІКу керівник ГУ архітектури, містобудування та просторового розвитку Львівської ОДА, кандидат економічних наук Степан Лукашик стосовно намірів будівництва у Львові до «Євро-2012» готелю на вулиці Федорова, «роботи там непочатий край». Степан Лукашик каже, що минулого тижня на зустрічі в «Гірхімпроекті» таки був якийсь представник інвестора з Києва (прізвища не пам’ятає), але конкретних домовленостей наразі немає.

На запитання журналіста, які наміри цього інвестора – самому будувати готель чи перепродати ділянку комусь іншому, – головний архітектор Львівської області відповів, що «інвесторові отак відразу в душу не заглянеш», але він особисто стосовно цього будівництва в історичній частині Львова «рубати з плеча не буде».

За словами Степана Лукашика, кожен, без винятку, проект об’єкту до «Євро-2012» у Львові узгоджують з Генеральним планом розвитку міста.

Де правду діти, – зазначив С. Лукашик, – інвестори, приміром готелі під «Євро» мріяли б звести на 15-20 поверхів. Але кожному претендентові поставлено жорстку умову: будівля має бути такою, аби не порушити історичне обличчя міста.

«Будівництво до «Євро-2012» у Львові здійснюватиметься так, щоб ні на йоту не порушити архітектурні комплекси Львова, сформовані в XVI-XVII століттях», – наголосив у розмові з власкором ЗІКу Степан Лукашик.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»