Терещенківська вул.

Особняк М.Терещенка (№ 9)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Будинок Київського музею російського мистецтва, де містилася приватна колекція М. Терещенка (вул. Терещенківська, 9) – пам’ятка історії (кінець XIX – початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Будинок Київського музею російського мистецтва, де містилася приватна колекція М. Терещенка (вул. Терещенківська, 9) – пам’ятка історії (кінець XIX – початок XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Особняк Ф. Терещенка знаходиться на вул. Терещенківській, 9.

Від січня 1918 р. тут працювало Генеральне секретарство міжнародних справ.

У квітні – грудні 1918 рр. тут працювало Міністерство закордонних справ Української держави. Воно зайняло і частину сусіднього будинку № 11.

Від 14 грудня 1918 р. тут містилась Рада Комісарів Народних Міністерств УНР на чолі з головою УВРК В. Чехівським.

Паспортна інформація
2009 г. Провокационное прошлое
Фото Олександра Кучерука, 17 березня 2007 р.
2009 р. Головний фасад в ракурсі (+)
2009 р. Лівий ризаліт
2009 р. Центральна частина головного фасаду (+)
2009 р. Фрагмент головного фасаду (+)
2009 р. Загальний вигляд
У XII, а можливо ще в XI столітті в Києві з’являються ікони з зображенням давньоруських князів – Бориса й Гліба. Канонізація Бориса й Гліба, перших…
Св.Борис і Гліб. Ікона кін.13 ст.