Т – Ф

Терещенківська вул.

Терещенківська вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Вулиця Терещенківська знаходиться в центрі Києва, простягається від перетину з вул. Б.Хмельницького до перетину з вул. Л.Толстого. Названа в пам’ять родини російських капіталістів (українського роду), які мали в Києві декілька будинків і навіть збирали твори мистецтва (будь-якого, тільки не українського).

В 1919 – 1955 рр. вживалась назва вул.Чудновського; за пізніших совітів мала назву вул.Репіна.

Чудновський Григорій Ісакович (1890 – 1918) – большевик, під час муравйовщини – представник Муравйова по цивільному управлінню м.Києва. До його відання належало проведення обшуків, арештів та реквізицій. Потім командував червоним загоном, загинув у бою з німцями.

Інститути ботаніки та зоології (№ 2)
Інститути ботаніки та зоології (№ 2) (+)
Інститут математики (№ 3)
Інститут математики (№ 3) (+)
Жіноча Ольгинська гімназія 19 ст. (вул.Репіна, 4) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР,…
Ольгинська гімназія (№ 4) (+)
За 35 років у музеї Тичини жодного разу не проводився ремонт – директор музею (27.01.2015 р.) radiosvoboda.org
Житловий будинок з історією (№ 5) (+)
Житловий будинок (№ 7) (+)
Будинок Київського музею російського мистецтва, де містилася приватна колекція М. Терещенка (вул. Терещенківська, 9) – пам’ятка історії (кінець XIX…
Особняк М.Терещенка (№ 9) (+)
Пам’ятник І.Ю.Репіну, 1984 р., скульптор А.Комов [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 36].
Пам’ятник І.Ю.Репіну (№ 9) (+)
Житловий будинок з історією (№ 11)
Житловий будинок з історією (№ 11) (+)
Житловий будинок поч. 20 ст. [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 36]. 	За документом ЦК КП(б)У 1935 р., цей житловий…
Житловий будинок (№ 13) (+)
Особняк, кін. 19 ст., архітектор Р.Мельцер [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 36]. 	Будинок першого приватного музею…
Особняк Ханенків (№ 15) (+)
2009 р. Перспектива будинків № 17 – 21