2011 р. Бригинець заявляє, що у Києві під загрозою знесення перебуває ще одна історична будівля

Голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець заявляє, що історичну споруду біля готелю Hyatt, яка горіла на початку літа, хочуть знести.

Як сказано в повідомленні Бригинця, власники будівлі звернулися до Головного управління охорони культурної спадщини із проханням дозволити знести пам’ятник.

“Якщо влада буде надавати дозволи на знесення кожного історичного пам’ятника, який згорів або розвалюється, а винні не будуть покарані, це стане сигналом для всіх інвесторів, що мають у власності історичні споруди, включитися у руйнування київської архітектурної унікальності”, – зазначив Бригинець.

Депутат переконаний, що для захисту історико-культурного середовища Києва важливо не тільки заборонити знесення цього будинку, але також і покарати власників та винних.

“Від самого початку, коли стало відомо про пожежу, я висунув версію, що все це умисний підпал, мета якого – звільнити місце для нової забудови”, – заявив Бригинець.

Як наголошується у повідомленні, Шевченківського рай управління ГУ МВС України в Києві за результатами перевірок відмовилося порушувати кримінальну справу за фактом пожежі у зазначеному будинку.

Однак після звернення Бригинця, який висловив підозру про можливість підпалу, прокуратура Шевченківського району скасувала згадану постанову і направила матеріали для проведення додаткових перевірок та виконання даних доручень.

Як повідомлялося, у ніч на 11 червня у центрі Києва сталася масштабна пожежа у п’ятиповерховому будинку по вулиці Алли Тарасової, 4, розташованому поруч із готелем Hyatt.

Вогонь практично повністю знищив дерев’яне перекриття будівлі. Тоді Бригинець заявив, що будинок, який згорів у центрі Києва, – це унікальна 105-річна споруда у стилі модерн. Він також нагадав, що споруда перебуває у приватній власності і є “нововиявленою пам’яткою”, про що є відповідні документи КМДА.