Шевченка бульвар

Перша чоловіча гімназія (№ 14)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Гімназія 1850 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Будинок 1-ї чоловічої гімназії 1850 р. (бульв.Шевченка, 14) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Комплекс споруд Національного університету імені Т.Г. Шевченка(Університет Святого Володимира: головний корпус (“червоний корпус”); перша чоловіча гімназія (“жовтий” корпус) (вул. Володимирська, 60; бульв. Т. Шевченка, 14) – пам’ятка історії (XIX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

[1990 р.] Паспортна інформація
Київська 1-а гімназія містилась у будинку по бульвару Шевченка, 14. 	Від серпня 1917 р. тут працювало Генеральне секретарство освіти. За Української…
[Поч. 20 ст.] Загальний вигляд
1975 р. 31 серпня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A062-02.